Boende

Till vår gård hör tre stugor, som på 50-talet uppfördes som arbetarbostäder, åt de som knegade på jordbruket. Stugorna ligger en och en, behagfullt belägna utmed ån. Dessa går idag att hyra för företag och privatpersoner. Här är så lugnt att du nästan kan höra dina egna hjärtslag. Denna lummiga plats inbjuder verkligen till ro och reflektion. Kanske får du syn på en ko från frukostbordet eller så glider änderna förbi i ån i kvällningen, just när du ska tända grillen? Varför inte fundera ett slag på hur trädgårdsmästaren, lärarinnan och ladugårdskarlen hade det – de som en gång verkade här och bebodde stugorna?

Bonden

I detta boningshus, som med sina 80 kvm är det minsta, bodde rättarn.

Läs mer

Trädgårdsmästaren

Här huserade, som namnet anger, trädgårdsmästaren. I huset, som för övrigt är 110 kvm stort, bodde även hans hustru och son.

Läs mer

Jägaren

På den nedre våningen i stugan, som mäter 110 kvadratmeter, huserade ladugårdskarlen Kahlin med sin maka.

Läs mer

Två rum och kök

Stugorna innehåller två sovrum och kök. Köken i de tre stugorna är vad vi kallar fullutrustade. Skulle du dock upptäcka att du saknar något – säg bara till – så försöker vi att göra något åt det! I varje stuga finns: Kyl, frys, kaffebryggare, vattenkokare, mikrovågsugn, elspis och brödrost, för att nämna några exempel.

Sova

I Bonden och Jägaren finns en dubbelsäng av typen kontinental i ena sovkammaren. I det andra sovutrymmet står två ramsängar av bästa kvalité. Allt för att du ska vakna utvilad och orka med dagens aktiviteter! I Trädgårdsmästaren finns två riktigt bekväma ramsängar i vardera sovgemak. I alla stugor finns möjlighet att ställa in två extrabäddar – dock ej med samma lyxstandard. Du kan hyra kallmanglat sänglinne och badrumsfrotté av oss under din vistelse.

Äta, diska och tvätta

Varje stuga har ett köksbord med plats för sex personer. Diskmaskin finns endast i ”Bonden”, men diskmedel, disktrasa och kallmanglade kökshanddukar finner du i alla bostäderna. En gemensam tvättstuga hittar du i källaren till ”Trädgårdsmästaren”. Där finns tvättmaskin och torktumlare.

Övriga bekvämligheter

Gemensamt för alla husen är att det finns: TV, badrum med dusch, liten trädgård med bärbuskar och fritt WiFi. Skulle du ha elbil så sörjer vi för laddningen av densamma. Till vart och ett av husen hör uteplats med trädgårdsmöbler och kolgrill. Härifrån har du utsikt över ån. Husdjur är tillåtna att ha i ”Bonden” om du i förväg meddelat vilka älsklingar du har med dig. Om vintern upplåter vi ett uppvärmt utrymme i vår verkstad till vallning av skidor.

Rent hus

Vi lägger väldigt stor vikt vid att det ska vara rent och fräscht. Hur doftar ett trägolv som varsamt knäskurats med såpa? Det märker du när du kliver över tröskeln till någon av våra stugor. Att städa stugan gör du antingen själv, efter din vistelse, eller så köper du den tjänsten av oss.